Wytępienie i zwalczanie szkodliwych owadów Poznań
Oczekiwania klientów wobec żywności stale rosną. Firmy z sektora wytwórczego i spożywczego, które chcą nadążać za tymi wymaganiami, muszą stale pracować nad jakością swoich produktów. To wiąże się nie tylko z wykorzystaniem najnowszych technologii w produkcji, ale także wdrożeniem innowacyjnych metod dezynfekcji i dezynsekcji oraz wdrożeniem procedur GHP, GMP, HACCP, BRC, IFS.
Dezynsekcja to wytępienie szkodliwych owadów oraz ich larw, zwłaszcza takich jak muchy, komary, pchły, pluskwy, osy, szerszenie czy karaluchy. Usługi z zakresu dezynsekcji mogą być świadczone przy wykorzystaniu wielu różnorodnych metod zwalczania owadów, dobranych indywidualnie do potrzeb klienta.
Usługi dezynsekcji i odpluskwianie w Poznaniu
W praktyce dezynsekcję wykonuje się przy pomocy środków fizycznych, mechanicznych, chemicznych i biologicznych. Eksperci z firmy Pif Paf Poznań wskazują, że sposób dezynsekcji jest zawsze dostosowywany nie tylko do rodzaju zagrożeń, ale także oczekiwań klienta. Na podstawie szerokiego pakietu informacji staramy się zawsze wybrać najbardziej optymalny sposób dezynsekcji, aby klientom zagwarantować najwyższy poziom higieny oraz sprawić, aby efekt czystości utrzymał się, jak najdłuższy czas.
W rzeczywistości proces dezynsekcji najczęściej przeprowadzany jest przy pomocy środków chemicznych. Największym uznaniem cieszą się innowacyjne specyfiki, produkowane z wykorzystaniem ekologicznych technologii. Dezynsekcja to zestaw czynności, który wymaga nie tylko wiedzy, ale także doświadczenia z tego powodu warto czynność dezynsekcji powierzyć profesjonalistom.